Predstava "Priča o Bogici"

 Ugostili smo Kazalište Prijatelj koje nam je izvelo predstavu pod nazivom "Priča o Bogici". 
„Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan“ govori o velikom, a zanemarenom problemu u odgoju. Već u vrtićkoj dobi djeca počinju vrednovati druge po odjeći, obući ili autu kojim roditelj dolazi u vrtić. Naravno, takav sustav vrijednosti nameće vrijeme u kojem živimo. Agresivna promidžba modne industrije uvjerava djecu da odjeća čini čovjeka, a mediji se odnose prema životnim vrijednostima ponižavajuće. 

Nažalost, „socijalna diskriminacija“ je prisutna u svim sredinama. U našem društvu bogati su „uglednici“ bez obzira kako su taj novac stekli. Ova predstava pokušava uputiti i naučiti djecu da je vrijednost i smisao ljudskog postojanja ipak u nečem drugom i da postoje neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Mi želimo učiti djecu da prihvaćaju „drugačije“ i onda kad to „drugačiji“ ne znači ništa drugo doli da dijete nema skupe igračke, tenisice, ili mobitele.

„Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan“ govori o dvije djevojčice vrlo različitog imovinskog statusa. Dok jedna dobije što god zaželi druga mora svoje igračke i igre smišljati sama. Ali upravo u tom smišljanju igre, izradi lutaka od voća i povrća, veselju mašte, leži radost djetinjstva. Brzo zadovoljavanje svake želje bogate djevojčice dovodi do dosade i emocionalne praznine i ravnodušnosti. Ova priča govori i o dvojici različitih roditelja. Jedan se izgubio u obvezama i poslovima, ali je zato drugi sačuvao ono najljepše što otac može dati djetetu - svoje vrijeme i pažnju. 
 


 

 

© 2023 Vrtić Mali princ. Sva prava pridržana.