Škole za Afriku

U pedagoškoj godini 2018./2019. DV "Mali princ" prvi se puta uključio u međunarodni projekt "Škole za Afriku". Radi se o inicijativi UNICEF-a kojoj je namjera sakupljanjem sredstava promijeniti život djece diljem Afričkog kontinenta.

Cilj ovog projekta u dječjem vrtiću je:

  • razvijati kod djece senzibilitet za humanitarni rad i djelovanje

  • razvijati svijest o važnosti obrazovanja za život i ostvarenje potencijala čovjeka

  • promicati vrijednosti poput odgovornosti, pravednosti, solidarnosti i poštivanja različitosti

U navedenom projektu u pedagoškoj godini 2018./2019. sudjelovala je odgojna skupina "Leptirići" objekta Jordanovac pod vodstvom odgojiteljica Franke Vlašić i Mirjane Borovec.
U skupini su realizirane brojne odgojno-obrazovne aktivnosti kojima je cilj bio upoznati djecu s karakteristikama i specifičnostima Afrike, načinom života te običajima tamošnjih stanovnika. Djeca su pokazala velik interes za stil života potpuno drugačiji od onog njima poznatog te su usvojila brojne nove spoznaje.
Osim odgojno-obrazovnih, skupina se okušala i u humanitarnim aktivnostima sakupljanja sredstava za pomoć djeci u Burkini Faso. Organizirana je kreativna radionica na kojoj su djeca, roditelji i odgojitelji izrađivali ukrase namijenjene prodaji na Božićnom sajmu. Prodajom ukrasa sakupljene su 1062 kn. Sakupljena sredstva uplaćena su na račun UNICEF-a te su upotrijebljena za kupnju školske opreme i pribora djeci u Burkini Faso.

Zadovoljni ovim uspjehom, nastavili smo aktivno sudjelovati u ovom projektu koji svake godine ponovno zaživi u nekoj drugoj, starijoj vrtićkoj skupini. 
Ponosni smo što svojim humanitarnim radom pomažemo onima koji su u najvećoj potrebi, a ujedno i odgajamo nove generacije humanitaraca velikoga srca.
          


© 2022 Vrtić Mali princ. Sva prava pridržana.