Škole za Afriku

U pedagoškoj godini 2018./2019. DV "Mali princ" prvi se puta uključio u međunarodni projekt "Škole za Afriku".
Od tada navedeni se projekt kontinuirano provodi iz godine u godinu u jednoj od naših starijih odgojnih skupina. 

Radi se o inicijativi UNICEF-a kojoj je namjera sakupljanjem sredstava promijeniti život djece diljem Afričkog kontinenta.

Cilj ovog projekta u dječjem vrtiću je:

  • razvijati kod djece senzibilitet za humanitarni rad i djelovanje

  • razvijati svijest o važnosti obrazovanja za život i ostvarenje potencijala čovjeka

  • promicati vrijednosti poput odgovornosti, pravednosti, solidarnosti i poštivanja različitosti


U odgojnoj skupini se u okviru projekta realiziraju brojne odgojno-obrazovne aktivnosti kojima je cilj upoznati djecu s karakteristikama i specifičnostima Afrike, načinom života te običajima tamošnjih stanovnika. Djeca uvijek pokažu velik interes za stil života potpuno drugačiji od onog njima poznatog te usvoje brojne nove spoznaje.

Osim odgojno-obrazovnih, projekt obuhvaća i provedbu humanitarnih aktivnosti sakupljanja sredstava za pomoć djeci u nekoj afričkoj državi.
Stoga u vrtiću svake godine organiziramo humanitarni sajam rukotvorina i ukrasa te različitih drugih predmeta koje su izradila djeca sa svojim odgojiteljima. 
Sakupljena sredstva uplaćuju se na račun UNICEF-a te su upotrijebljena za kupnju školske opreme i pribora djeci u Africi.

Ponosni smo što svojim humanitarnim radom pomažemo onima koji su u najvećoj potrebi, a ujedno i odgajamo nove generacije humanitaraca velikoga srca.

 
          


© 2024 Vrtić Mali princ. Sva prava pridržana.