UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 
Upis djece u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba odmah po obavljenim pregledima, a najkasnije do 15. lipnja 2021., sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava.

U 1. razred upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2021. navršavaju 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2021.).

Prije upisa roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termin pregleda za dijete u ambulanti nadležnog liječnika, a potom i u školi koju će dijete pohađati. 

Termin za pregled u ambulanti može se rezervirati putem aplikacije Terminko.hr. 
Pregledi za OŠ "Vladimir Nazor" i OŠ "August Harambašić" već su započeli.

Iznimno, sljedeće škole obavljat će pregled i upis djece na drugim lokacijama:

OŠ Miroslava Krleže, Kaptol 16 u OŠ Jabukovac, Jabukovac 30,
OŠ dr. Ivan Merz, Račkoga 4 u OŠ Matka Laginje, Laginjina 13,
OŠ Petra Zrinskoga, Krajiška 9 u OŠ kralja Tomislava, Nova cesta 92,
OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Mlinarska 35, u Školi za medicinske sestre, Mlinarska cesta 34,
OŠ Bukovac, Trnac 42 u prostorima Mjesnog odbora Bukovac, VIII. Požarinje 2a,
OŠ Vugrovec - Kašina u prostorima Škole u Kašini, Ivana Mažuranića 43.

Za dijete koje nije škoski obveznik, a koje će 2021. navršiti šest godina, roditelj može u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovoj prijavi prebivališta, podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u školu najkasnije do 31. ožujka 2021. Pritom je potrebno priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Kontakti nadležnih liječnika školske medicine objavljeni su na mrežnoj stranici Grada Zagreba: www.zagreb.hr© 2023 Vrtić Mali princ. Sva prava pridržana.