Po čemu smo posebni

1. NAJMLAĐA BEBA U VRTIĆU

U suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje i šport, uz podršku Ministarstva prosvjete i športa, u studenom 1997. godine bili smo prvi vrtić koji je primijenio članak 3. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi te smo, uvažavajući potrebe roditelja, primili u jaslice osmomjesečno dijete. 

Dok se starija djeca igraju, beba mirno spava. Prepoznavanje, uvažavanje i zadovoljavanje individualnih potreba naša je osnovna zadaća.  


2. DV "MALI PRINC" KAO DJEČJA KUĆA

1997. godine svi odgojno-obrazovni djelatnici našeg objekta Kozjak sudjelovali su u procesu unaprjeđenja vrtića i odgojno-obrazovne prakse pod vodstvom cijenjene profesorice Arjane Miljak. 
Uz superviziju profesorice Miljak, zajedno smo učili, istraživali čineći i raspravljajući o svemu onome što smo otkrili u našoj praksi i na temelju otkrivenog gradili svoju teoriju o vrtiću - dječjoj kući. Teoriju koja je karakteristična za našu ustanovu, za kontekst, za okruženje, uvjete, djecu i odgojitelje. 
Cilj kojim smo se vodili bio je djelovati u praksi kao osobe koje s djecom dijele sve ono što im se događa, nastoje djeci olakšati razdoblje odvojenosti od roditelja i pomoći im na njihovu putu odrastanja postupajući s njima kao kompetentnim osobama već od malena. U skladu s tom idejom pristupili smo unošenju promjena u prostore vrtića i sobe dnevnog boravka kako bi one bile usklađene s dječjom prirodom i u kojima ćemo moći unaprijediti svoj odnos prema djeci u prisan odnos, odnos povjerenja i poštovanja. Kroz suradnju, aktivnu refleksiju na naš rad te raspravu puno smo naučili i korigirali brojne stavove i vrijednosti.
Na ovim starim fotografijama možete vidjeti naše početke unošenja promjena u prostorno-materijalno okruženje.

 

   

 

   
3. PRVI ZAGREBAČKI EKO VRTIĆ

Davne 2006. godine zaslužili smo status prvog zagrebačkog vrtića vlasnika tzv. Zelene zastave, što nam i dalje predstavlja veliku čast, ali i odgovornost.
Pedagoška godina 2021./2022. bila je 15-a godina našeg kontinuiranog i aktivnog sudjelovanja u Međunarodnom programu Eko škole.
Ovu važnu godišnjicu obilježili smo veselim proslavama na svim našim objektima uz svečano podizanje Zelene zastave te prigodnom izložbom na Dječjem odjelu Knjižnice Augusta Cesarca. Izložba je predstavljala kratki presjek najvažnijih trenutaka tijekom 15 godina provođenja programa i naše najveće uspjehe. © 2024 Vrtić Mali princ. Sva prava pridržana.