Programi

 
U DV "Mali princ" rad s djecom rane i predškolske dobi od jedne godine starosti do polaska u osnovnu školu realizira se kroz sljedeće programe:

  1. Redoviti 10-satni program

  2. Posebni programi:

         Globalni cilj posebnih programa je:
 
Poticanje svih aspekata razvoja uz pojačanu podršku određenom području djetetova razvoja, poučavanje specifičnim znanjima i vještinama sukladno njegovim interesima.
Dijete se na taj način usmjerava prema specifičnim sadržajima i aktivnostima koje će tijekom odrastanja dalje razvijati.

 

        3. Kraći program u organizaciji Vrtića:

Program koji se održava 1 puta tjedno u trajanju od sat vremena u poslijepodnevnim satima te okuplja odabranu djecu iz različitih odgojnih skupina našeg vrtića.
Provode ga djelatnici našeg vrtića.


         4. Kraći programi (tečajevi) u organizaciji vanjskih suradnika:

Radi se o programima koji se održavaju 2 puta tjedno po 45 minuta u poslijepodnevnim satima, nakon redovitog vrtićkog programa.
Provode ga vanjski suradnici koji nisu djelatnici našeg vrtića. 
Upisi u kraće programe/tečajeve provode se tijekom rujna, a njihova provedba započinje u listopadu, nakon formiranja skupina sukladno iskazanom interesu.   
Informacije o ovim programima možete pronaći na oglasnim pločama objekata.U svih odgojnim skupinama (bez obzira na program) aktivno i kontinuirano se provode Preventivno sigurnosni i zaštitni programi koji uključuju:
  • Primarni preventivni program (obuhvaća protokole i mjere sigurnosti u dječjem vrtiću)
  • CAP program (program prevencije zlostavljanja djece)
  • Program interkulturalnog odgoja i obrazovanja u predškolskoj ustanovi
 
 
 
 

© 2023 Vrtić Mali princ. Sva prava pridržana.